Claes Uddgren

Populärt nybörjarrace i KZ 2 (SRW 5:6)

Lördagens sista klass var KZ 2, som ett tag var inställd på grund av för få anmälda, men sedan kom det hela fem debutanter plus tre med högre licens och då blev det en tävling, som verkade uppskattas helhjärtat av publiken. Jag tror nästan att det var fler personer på läktaren än när Rotax Max tävlade. De fick då se Rasmus Oscarsson vinna samtliga fyra åk.

KZ 2

Efter lottning hamnade Rasmus och Björne Oscarsson bredvid varandra i starten till första heatet. Marcelo Vargas och Mattis Andersson hamnade i andra med resten av debutanterna strax efter.

Det blev exakt samma ordningsföljd i mål bland de fem första i båda kvalen. Rasmus vann före Marcelo, Björne, Johan Järn och Jonas Sahlin. Därmed var ju startuppställningen till förfinalen glasklar med Tim Bäckman i sjätte rutan.

Rasmus och Marcelo fortsatte med sina topplaceringar i förfinalen, där Jonas körde upp sig till tredjeplatsen före Johan och Björne.

Den försenade finalen blev lite mer dramatisk. Redan i andra kurvan blev Björne nämligen stående, sedan han blivit torpederad av Jonas. Den sistnämnde blev därmed utesluten. Men mer skulle följa. Medan Rasmus seglade vidare mot sin fjärde klara seger, körde Marcelo om Johan under gulflaggning och därmed blev Marcelo också utesluten.

Till slut blev det bara tre ekipage kvar i resultatlistan. Ny på andraplatsen blev Johan Järn, medan bronset gick till Tim Bäckman.

  • M
  • Svara

  • Lägg till anteckning

  • Vidarebefordra