Claes Uddgren

Premiär för tyska mästerskapet

Tyska kartingmästerskapet består i år av fem deltävling varav en körs i Belgien. Premiären skedde i tyska Kerpen med tre svenskar på plats, vilka tyvärr inte lyckades särskilt bra.

KZ 2 "Amatörer"

I Tyskland delar man upp KZ i två klasser. Jag har tyvärr inte lyckats sätta mig in i skillnaden, så jag kallar den minst kända för "Amatörklassen". Där återfanns liksom ifjol Linus Lagerström från Nyköping i en ny Birel-TM samt Malmös Lukas Jonsson i en Exprit-Vortex. Det kom 27 förare till start. Under tidskörningen satte Linus den 16:e bästa tiden, medan Lukas blev 25:a.

Linus gjorde sedan ett mycket bra kval och avancerade fram till en fin femteplats, medan Lukas låg kvar på sin 25:e. Därmed återstod bara de två finalerna. I den första lyckades Linus klamra sig kvar vid femteplatsen, medan Lukas var 21:a och siste man i mål.

Lite omvänt blev det i den andra finalen, där Linus tyvärr bröt efter sju varv och därmed slutade som 23:a. Lukas fick emellertid uppleva målgången och det som 17:e man.

OK Junior

Anton Orrgren var ende svensk i klassen och det dessutom som debutant. Så det kanske inte var så konstigt att han blev 37:e och siste man på tidskörningen. Under kvalheaten klättrade Anton till 34:e plats. I den nästkommande finalen var han sist i mål men ändå som 19:e man, då det blev ett stort manfall. I den andra finalen fick Anton kasta in handduken då tre varv återstod. Därmed rankades han som 30:e ekipage.