Claes Uddgren

Rafflande fighter i Mini (SRW 6:6)

Söndagens enda inbjudningsklass var Mini, som samlade 18 ekipage varav sju var debutanter. De bjöd på verkligt spännande och ovissa race. Dessutom fick de liksom övriga söndagsklasser tidsköra.

Mini

Isabella Rapezzi-Dahl från Enköpings MK var den allra snabbaste föraren under tidskörningen, så hon blev ju master till båda kvalheaten. Hon följdes av Evelina Dahlgren, som också kom från grannklubben i Enköping. Samma klubb belade även tredjeplatsen genom William Carlsson. Allihop körde olika kartmärken från Tonykart, Tecno till Falcon. Fjärde snabbast var hemmaföraren Alex Calson i en CRG. Just denna kvartett dominerade i första heatet, där Isabella ledde från start till mål före William, Evelina och Alex. En bit bakom kämpade Isak Obrand med Eddie Boman om femteplatsen. Isak var dock femma hela vägen.

Det andra heatet bjöd på avsevärt mycket mer dramatik. Till en början ledde Isabella före Evelina, William och Alex. Härnäst skiftade Evelina och William plats ett par gånger samtidigt som Eddie avlöste Isak på femteplatsen.

Nästa händelse var att Evelina inte bara återtog andraplatsen, utan hon körde även om Isabella bara för att strax efter få något fel på karten och bli stående. I den vevan hade Alex smugit förbi William och var efter Evelinas stopp ny tvåa. Men Alex nöjde sig inte med det, så han körde om Isabella också och samma sak lyckades även William med, så Isabella fick denna gång nöja sig med tredjeplatsen. Eddie höll undan för Isak och nöp således fjärdeplatsen.

Isabella och William blev ledarpar när det blev dags för förfinal. Bakom dem startade Alex och Eddie, medan Isak och debutanten Charlie Valleskog-Karlsson fick starta från tredje led. Stackars Evelina fick nöja sig med nionde rutan efter sitt tidigare stopp.

Förfinalen blev märklig. Isabella tog täten före Alex, William och Isak med Charlie femma och Eddie sexa. Sedan lossnade någonting på Isaks kart, varför han fick teknisk flagg och bröt. Så dags hade både Eddie och uppåkande Evelina kört om Charlie. Den sistnämnde kom emellertid igen och passerade Eddie samt tog rygg på Evelina. De låg dock en bit efter tättrion, där Alex till slut kunde smita förbi Isabella.

Sedan skedde det märkliga att den digitala varvtavlan visade en nolla när Alex kom stormande, så han tog för givet att loppet var över samt att han hade vunnit. Så efter mållinjen saktade han ned och det gjorde det övriga fältet också. Vad de inte tänkte på, var att tävlingsledaren inte hade viftat med den schackrutiga flaggan. Dessutom ändrades varvtavlan till "ett" efter det att gänget hade passerat.

Följden blev nu att Alex körde in i depån men att resten gänget fortsatte och tog målflaggan. Hur de begrep att de skulle fortsätta, då de ändå körde sista varvet i krypfart är mer än jag kan svara på. Så Isabella utropades nu till segrare före William, Evelina, Charlie, Vidar Andersson och Eddie. Alex rankades som 15:e man.

Finalen blev inte dramatisk på samma sätt som förfinalen, men den var spännande ända in på mållinjen. Det började med att Isabella tog täten före William, Evelina, Vidar och Charlie. Sedan uppstod en jättefight mellan Evelina och William, där de bytte plats ett flertal gånger. Vid ett tillfälle då William körde om Evelina så passade Charlie på att hänga med och peta ner Evelina till fjärdeplatsen. Och vem tror ni låg femma då? Jo, den flygande hemmaföraren Alex, som fick publiken att jubla varje gång han körde om någon. Och Alex stannade ju inte på femteplatsen utan fortsatte ända fram till täten. Faktum är att det från läktaren var omöjligt att avgöra vem som blev etta, tvåa och trea. Förarna låg nämligen i bredd fram till mållinjen.

Transpondrarna visade att William Carlsson var först och att Alex Calson kom in 0,107 sekunder efter. Sedan kom Isabella Rapezzi-Dahl, 0,119 efter följd av Charlie Valleskog-Karlsson, 0,168 efter med Evelinda Dahlgren en god femma, 0,236 sekunder efter. Men listan gjordes om något efter noskontrollen. Alex åkte dit på fem sekunder och fick då lämna andraplatsen till Isabella samt krypa tillbaka till sjätte plats. Charlie blev alltså trea, Evelina fyra och Vidar Andersson femma. Eddie Boman blev för övrigt sjua och Isak Obrand åtta.