Claes Uddgren

Redan avgjort i Mini

Sverigecupen i Linköping var även finaltävling i Raketcupen, där Järfällas Victor Sundberg redan hade skrapat ihop så många poäng att han nu nöjde sig med att vara åskådare och lite senare på kvällen ta emot sitt förstapris. Detta gav Västerås MKR-vinnare för året Gustav Ryderdahl tillfälle att skina på Sviestadsbanan.

Mini

Endast nio förare brydde sig om att komma till start. Det blev dubbelt Västerås i topp under tidskörningen med Gustav Ryderdahl etta på 51,309 och Tobias Alexandersson tvåa på 51,447. Thyra Larsson gick in som trea med 51,574 och hemmasonen Isak Askhed (totaltrea i MKR) fyra på 51,674. De övriga var en bra bit efter.

Gustav tog omedelbart ledningen i första heatet och höll den sedan till mål. Thyra hängde på från start med Isak trea och Tobias fyra. Efter en del krigande stack de båda Västeråsförarna iväg med Gustav 0,124 sekunder före Tobias i mål. Tobias uppåkning resulterade även i snabbaste varv med 51,312 sekunder.

Isak var inte långt efter, medan Thyra efter att ha blivit omkörd, släppte kontakten helt. Lucas Gidlöf blev femma en bit bakom Thyra.

Det blev exakt samma scenario i det andra heatet, där Isak först körde om Thyra och lite senare själv blev omkörd av den spurtande Tobias, vilken åter var varvsnabbast med 51,387 sekunder. Lucas blev än en gång femma, så startuppställningen till den första finalen var helt given.

Gustav i sin FA-kart var omutlig även nu och höjde sitt tempo eller också gav det varma, sköna vädret med cirka 20 grader ett bättre fäste och därmed kortare åktid. Gustav sänkte nämligen dagens varvrekord till 51,190 sekunder.

Isak tog rygg på Gustav med Tobias trea och så såg det även ut när målflaggan sänktes. Thyra hamnade bakom Lucas i inledningen men körde snart förbi honom och säkrade fjärdeplatsen.

Ja, den sista finalen blev inte mycket annorlunda. Gustav i täten hela vägen med ett nytt bästa varv på 51,143. Tobias förmådde inte utnyttja sin startposition bakom Gustav utan ramlade i första kurvan istället ner till fjärde plats bakom Thyra, medan Isak åter hängde på Gustav till mål. Isaks poäng räckte därmed till den totala andraplatsen i cupen med den frånvarande Agnes Malmsten trea.

Det enda av intresse som hände under loppet var att Tobias körde om Thyra, som sedan åter släppte greppet och nöjde sig med att hålla undan för Lucas.