Claes Uddgren

Säsongsslut i Macau med två svenskar

Macau International Kart Race körs på Coloanebanan i samband med det traditionella gatloppet för Formel 3 och Standardvagnar inne i själva Macau. Ett inbjudningslopp för KZ 2 kördes i år med Kristianstadsparet Noah Milell och Benjamin Törnqvist-Persson på plats. Det blev även säsongsavslutning för årets internationella karting.

Tyvärr har arrangörerna varit ytterst knapphändiga med resultaten. Man fokuserade istället på startlista och tidsschema, vilket även inkluderade några motorcykelklasser (!).

Tidskörningen var uppdelad på två grupper, där jag endast har uppgifter från OTK-Tonykart, då deras förare Alessio Piccini och Simo Puhakka var tvåa och trea i den första gruppen samt att Matteo Vigano och Noah Milell var tvåa och trea i den andra gruppen. Benji nämns inte alls.

Efter de tre kvalen var finske Simo etta före italienarna Matteo och Alessio, medan Noah slank in på femte plats.

Sedan kördes en förfinal, där tättrion behöll sina platser. Noah drabbades av ett fem sekunder stort tidstillägg och slutade på nionde plats, medan Benji här dök upp på åttonde.

Simo tog slutligen även hem finalen före Matteo och Alessio, medan Noah kämpade sig fram till fjärdeplatsen. Var Benji slutade är tyvärr okänt.