Claes Uddgren

Scott-säker i OK Junior

Många undrade nog varför man kör en klass med bara fem deltagare. Det har hänt förut och det hände i Västerås också. Det var dessutom endast de närmast sörjande som ställde upp med Scott Lindblom som knapp segrare.

OK Junior

Med regndäcken på satte Scott Lindblom 42,664 sekunder på sitt bästa varv under tidskörningen. Sedan kom Wilhelm Nejman på 42,905, Thor Sundberg på 43,119 samt Agnes Malmsten på 43,605. Första heatet fick också köras på mönstrade däck, medan återstoden gick på slicks. Då två ekipage stannade redan på öppningsvarvet blev det ett segt öppningsrace med Scott åtta sekunder före Wilhelm och Thor 17 sekunder efter. Knappast gastkramande som speakern Robert Sandin brukar använda titt som tätt.

I nästa torra heat kom åter tre förare i mål, varav en varvad.. Nu var det Thor som ledde från start till mål. Scott låg tvåa i sju varv men parkerade sedan av okänd anledning. Så Wilhelm blev tvåa, slagen med elva sekunder.

Till den första finalen tog Thor och Scott plats i första startledet med Wilhelm trea och Agnes femma. Thor tog täten och ledde i 1,5 varv innan det var hans tur att få stopp. Så Scott vann nu med nio sekunder till Wilhelm och dubbelt så mycket till Agnes.

Sista finalen var fantastisk - hela fyra förare nådde mållinjen! Scott ledde nu från start till mål. Till en början låg Agnes tvåa före Wilhelm och Thor. Den sistnämnde satte sedan fart när slicksen började greppa i den tilltagande värmen! Han körde in hela Scotts ledning men kom aldrig i position att kunna köra förbi, men i detta något sånär gastkramande race skilde faktiskt bara 0,252 sekunder mellan Scott och Thor vid målgång. Dessutom satte Thor dagens bästa tid med 33,463 sekunder. Wilhelm var nästan 15 sekunder efter och fick kämpa för att hålla Agnes bakom sig. Den femte föraren - en debutant - bröt redan i första kurvan.