Claes Uddgren

Sista paret ut

Sist och minst var omdömet om OK Junior som avslutade MKR-helgen på Tuvängen utanför Södertälje. Som vanligt bara fem ekipage, men de bjöd åtminstone på fight med Teodor Ödmark som slutlig segrare.

OK Junior

Det var fem jämna förare som kom till start. Endast 0,443 sekunder skilde mellan ettan Joel Granfors och femman David Finnäs. Sebastian Hedin var tvåa, William Dahlin trea samt Teodor Ödmark fyra.

Teodor klämde sig fram till andraplatsen under det första heatets första varv och skuggade sedan den hela tiden ledande Joel till mål. Sebastian var för det mesta trea, även om William "lånade" tredjeplatsen för en kort stund.

Det blev mer action i det andra heatet, där Joel snart släppte tätpositionen till Sebbe, medan William till en början höll Teodor bakom sig. Men den sistnämnde hade mycket mer att ge och körde om allihop utan att de andra kunde göra något åt det. William fick något problem och bröt. Jag såg att han var av banan en stund men om det var orsaken till brytningen är obekant.

Till första finalen fick Joel och Teodor stå i första ledet med Sebbe och William i det andra. Teodor hakade nu på Joel direkt och tog sig snart förbi för gott. Istället så fick Joel problem med en attackerande Sebbe. De touchade en gång och efter det var Sebbe en klar trea. Kanske var inte allt som det skulle med Joels kart, för han var för en kort stund nere på sista plats, innan han kunde smita förbi David och ta fjärdeplatsen, dryga två sekunder efter William.

Det blev inga större omkastningar i sista finalen heller, men William tvingades dock ge upp efter bara tre varv. Teodor tog hem spelet före Joel, som åter åkte hiss bland placeringarna innan han säkrade andraplatsen, 2,636 sekunder efter Teodor. Sebbe och David kom i mål strax efter. Det kan tilläggas att detta var klassens första tävling i årets MKR-serie. Återstår att se om någon ville åka nästa race, som ska ske på den, korta kurviga Vallabanan utanför Katrineholm. Den krockar dessutom med Kronprinsens Pokal i Lidköping.