Claes Uddgren

SODA-Greta med Rotaxmotor vann Junior 125

RMC/SRW 2:8 Junior 125 Greta Rosén kom överraskande till start i en SODA-draperad kart med sin egen Rotaxmaskin i. Dessutom hade hon bytt ut sin MRA-overall mot en splitterny SODA-overall. MRA (Morin Racing Academy) är nu under nedtrappning sedan chefen Ludvig Morin fått lite andra intressen - han ska snart gifta sig, så han har gjort ett avtal med att SODA tar över det mesta.

Greta inledde tävlandet med att vinna tidskörningen före Wilhelm Nejman, Hilda Lundh, Theodore Eklund, Hanna Kreitz, David Törnblom, Fred Saareks samt Vincent Hansjons.

Efter en tids uppehåll i regnandet startade det igen bara några minuter före klassens första heat 11.15. Alla körde försiktigt i halkan så det blev lite processionsartat med Greta i täten hela vägen följd av Hilda, Wilhelm, Theodore samt Hanna, som körde om David under resans gång.

Det andra heatet bjöd på mer drama. Wilhelm stack nämligen upp och snuvade Greta på ledningen. Hon kom dock tillbaka och det gjorde Wilhelm också, men till sist var det Greta som drog det längsta strået. Hilda var en intresserad åskådare från tredjeplatsen hela vägen.

David körde i mål som fyra men hade både tryckt in nosen samt gjort sig skyldig till en felaktig start. Så med åtta sekunder extra blev han till slut sexa istället. Ny fyra blev då Hanna med David Finnäs sexa. Theodore blev inblandad i något som jag inte uppfatta och låg sist en stund innan han gick i depå för gott.

Härnäst blev det förfinal med Greta och Wilhelm i första startled. Bakom dem ställde Hilda och Hanna upp och i tredje led återfanns David T samt Fred. I fjärde led till sist hittades Evelina Dahlgren och David F.

Den här gången var Wilhelm ännu mer på bettet och stal snabbt ledningen från Greta och såg ut att gå mot seger, men med bara två rundor kvar lyckades Greta till slut smita förbi och sedan hålla undan till målflaggan. En bit bakom kämpade en kvartett så hårt så alla fyra kom i mål med tillbakatryckta noskoner. Eftersom alla fyra fick fem sekunders tillägg så ändrades målordningen inte utan Hilda kunde ta tredjeplatsen före David F, Theodore och Evelina. Vincent var en stund uppe på sjunde plats men försvann och lämnade då över till Hanna.

Finalen startade i veritabelt ösregn, vilket säkert bidrog till samma försiktighet som i det första heatet. Därvid kom Greta att leda från start till mål före Wilhelm. David T var trea i inledningen men blev sedan omåkt av Theodore. Hanna nöp femteplatsen medan David F hängde med som sjätte man innan det blev ett litet tidshopp till Evelina och Hilda på sjunde och åttonde plats.