Claes Uddgren

Som ett Scott i Junior 60 (MKR 7:7)

Scott Lindblom stod i en klass för sig under alla racen i MKR:s J60-klass. Dels kör han mycket bra, dels verkade han ha en motor som gick väldigt bra, så tvåan Melvin Kalousdian var chanslös att hänga med i svängarna.

Junior 60

Scott Lindblom var snuddande nära att gå under 42 sekunder på tidskörningen. Klockan stannade till slut 42,018 sekunder. Däremot kom han ner på 41,975 i första heatet. Tvåa på tidskörningen var Albin Gustafsson på 42,157 följd av Oskar Wiik på 42,220, Melvin Kalousdian på 42,222, Fred Saareks på 42,410 samt Leon Hedfors på 42,415. Klassen hade bara 14 deltagare.

Scott och Albin höll undan i första kvalet, där Melvin tog sig fram till tredje plats. Men Albin hade slarvat i starten och placerat två hjul utanför korridoren, vilket kostade honom tre sekunder och ras ner till sjunde plats i det jämna gänget bakom honom, där Melvin nu blev tvåa, Oskar trea och Leon fyra, medan Fred tappade från femte till elfte plats.

I det andra heatet var det åter Scott och Albin i topp. Nu gjorde Albin en försiktigare start och fick därför behålla andraplatsen. Melvin och Leon låg länge trea och fyra, men så kom mastertrean Oskar farande och körde om båda två. Så Oskar tog tredjeplatsen före Melvin och Leon, som nu hade Fred i hälarna över mållinjen.

Detta betydde att Scott fick dela första startled till den första finalen med Oskar samt att Melvin och Albin fick stå i andra led. Leon stod i ruta fem med Noah Norrström bredvid sig. Fred fick hålla tillgodo med den sjunde startplatsen.

 Scott tog som vanligt täten med Melvin och Oskar tätt efter. När dessa två började fightas om andraplatsen, kunde Scott dra ifrån mot en överlägsen seger. 

Leon gjorde en bra start och höll inledningsvis fjärde plats med Albin bakom. Den sistnämnde körde snart om Leon och när Melvin till slut lyckades besegra Oskar efter ett flertal skiften, så fick Oskar bekymmer med Albin istället. De växlade ett par gånger, men det var Albin som till slut snodde hem tredjeplatsen före Oskar och Fred med Leon sexa.

För fjärde gången av fyra möjliga körde Scott Lindblom ifrån de övriga till synes utan ansträngning och spikade dagens bästa varvtid till 41,883 sekunder.

Albin kom igång som trea före Melvin, Leon, Oskar och Fred. Redan under den andra rundan lyckades Melvin smita förbi Albin och sedan hålla undan. Bakom dem hade Oskar fått upp farten och körde snart upp sig till tredje plats. Albin bet tillbaka, men avgörandet kom när Albin gjorde ett litet misstag i slutet av näst sista varvet. Därefter fick han nöja sig med fjärdeplatsen före Fred, medan Leon av okänd anledning bröt efter första varvet.