Claes Uddgren

Start för BNL Rotax

Lite i smyg startade BNL-mästerskapet med en Kickofftävling i Genk redan 20-21 mars. Liksom i den följande serien med tre deltävlingar är tävlingarna endast öppna för Rotaxförare. Så vid Kickoffen dök ingen mindre än Patrick Rundquist upp igen efter ett års bortavaro med idel formelbilsracing. Efter den första kvalificeringen låg han på 16:e plats bland de 47 seniorerna. Sedan tappade han till 19:e efter kvalen, men körde upp sig till nionde i de

Genk 3-4 april

Återigen var Genk valplats för BNL-seriepremiären mitt under påsken med 66 startande seniorer. Patrick Rundquist var nu på plats igen men hade fått sällskap av Wilgot Edqvist. De öppnade med att bli 20:e respektive 48:a i nämnd ordning efter den första kvalificeringen (tidskörningen?). Hur som helst gick det klart bättre under de följande tre kvalheaten. Patrick avancerade till 14:e plats efter raden 13-11-8, medan Wille klättrade ända upp till 23:e plats efter raden 15-15-10.

Engelsmannen Callum Bradshaw var både kvaletta och vann den första finalen (döpt till förfinal fast den gav full poäng). Svenskarna förkovrade sig nu ytterligare med Patrick nia i mål och Wille på 17:e plats.

Till den sista finalen med engelsmannen Mark Kimber i topp tog Patrick sig upp till sjunde plats, medan det är oklart var Wille hamnade. Han tog i varje fall inga poäng. När helgen var över så stod Kimber som poängledare med Patrick på åttonde plats med 16 poäng. Wille fick inga poäng alls men står ändå uppsatt som 23:a.

Inga andra svenskar deltog i de andra klasserna, men i den kommande Rotax Max Euro Trophy, också i Genk, så är det svenskt i alla fyra klasserna. Vi återkommer.