Claes Uddgren

Teodor kung på Järfällabanan

Under lördagen av Järfälla MK:s MKR-tävling gick Teodor Ödmark vinnande ur OK Junior. Under söndagen var han i elden igen. Trots att Junior 125 hade 44 deltagare lyckades Teo ta en andra rak seger. Men den var mycket knapp, då Tim Jansson hängde honom i bakbågen vid målgången av huvudfinalen. I övrigt slapp man lördagens regn, men det var med ett nödrop, då det vid något tillfälle kom några enstaka droppar.

Junior 125

Precis som under lördagens Senior 125 blev det två tidsgrupper för J125. Snabbast i den första var Gustav Ryderdahl, som verkar bli en bättre förare ju äldre han blir. Gustav rundade på 38,741 sekunder med sin Falcon och följdes då av Sebastian Svensson i en FK på 38,749 och Gustav Jonssons Tonykart på 38,836. William Blombergs Goldkart var fyra med 38,841, Tim Janssons Birel femma på 38,888 och siste man under 39 sekunder var Simon Heeds Ricciardo på 38,951.

I den andra gruppen tog Teodor Ödmark sin Kosmic till seger med 38,548 sekunder. Han åtföljdes av Rasbos Viktor Karlsson, som nyligen var över i Visby och vann en tävling med sin Praga. Nu blev tiden 38,877. Efter honom kom Victor Sundbergs Birel på 38,878, Rafael Thells Goldkart på 38,964. Femman Jenny Djurströms Energy varvade på 39,005 och sexa var Isak Askheds Birel på 39,100.

I det första heatet ledde Teodor från start till mål. Gustav J hängde på i början men blev snart passerad av Sebastian. Sedan blev det inga fler skiften, då Victor S låg stilla på en fjärdeplats hela vägen. Strax efter följde Viktor K.

Theo Thorszelius lyckades inte så bra under tidskörningen, tolva i gruppen och bara 24 totalt. Han gjorde nu en fin uppåkning till sjätte plats strax framför Simon.

Nästa heat leddes av Gustav R från start till mål. Den här gången var Sebastian tvåa från start och höll placeringen tills Tim kom farande från sin femte startruta. Denna ställning stod sig sedan loppet ut. William låg på fjärde plats hela vägen utan att hotas det minsta bakifrån, där Elias Adestam höll ställningarna som femma före Isak, Simon och Theo.

I sista heatet tog Teodor som vanligt täten före Gustav J och Gustav R. Redan på andra varvet lyckades de båda Gustav krångla sig förbi Teodor, som dock inte gav upp utan snart lyckades peta ner Gustav R till tredjeplatsen igen. Men Gustav J höll undan i täten och segrade med 0,203 sekunder. Gustav R fick emellertid inte behålla sin tredjeplats heller, då Tim kom stormande och avlöste honom. Även Victor S och William hängde med i ledarnas tempo, varför endast 1,11 sekunder skilde mellan ettan och sexan.

Felix Sahlberg från SMK Västerås tog hem B-finalen. Han blev sedermera 26:a i första finalen och 21:a i den andra.

Uppställningen till den första finalen lyder som följer: Teodor och Gustav J i första startled, Gustav R och Sebastian i andra, Tim och Victor S i tredje, William och Viktor K i fjärde samt Simon och Theo i femte.

Sex förare slet sig loss ganska omgående i finalstarten. De var Teodor, Gustav J, Gustav R, Tim, Sebastian och Victor S. Simon var direkt en bit bakom men behöll sin sjundeplats till mål före William och Elias. Theo försvann emellertid ur min åsyn och slutade till sist på 29:e och näst sista plats, ett varv efter de övriga.

I tätgänget hände inte så mycket mer än att Tim snuvade Gustav R på tredjeplatsen. Så Teodor kvitterade ut segern med 0,84 sekunder till Gustav J.

I sista finalen tog mastertrean Tim direkt rygg på mastern Teodor och hängde honom i hälarna under alla 19 varv. Gustav J fick aldrig någon chans att sticka upp och släppte så småningom några meter till tätparet, eftersom han inte direkt var hotad av den efterföljande Gustav R. Sebastian var en lika klar femma som Victor S var sexa. Däremot fick Simon brått. Han tappade någon placering i inledningen men jagade sedan upp till sjundeplatsen, som ju var den position han hade startat ifrån. Han var dock starkt hotad av Rafael Thell på slutet. I det tysta körde Theo Thorszelius upp sig från 29:e till 13:e plats. William Blomberg försvann dock tre varv före målgång.