Claes Uddgren

Teodor som väntat

Det har varit en bra säsong i OK Junior för "nollåttan" Teodor Ödmark. Han kan kanske inom kort kalla sig Svensk Mästare. SBF:s juridiska avdelning väntas avgöra om det blir Teo eller Kristianstads Albin Sturesson, som får utmärkelsen. I vilket fall kämpade han till sig en ny seger i Höstrusket på Hällaringen i ett trist blötväder.

OK Junior

Endast nio förare - alla skulle kunna kallas "närmast sörjande" från Katrineholm i söder till Rasbo i norr - kom till start. Teodor Ödmark inledde dagen med att ta hem tidskörningen med 40,634 sekunder. William Dahlin var närmast på 41,049 och sedan följde Ruben Eronen på 41,815, Lucas Hillström på 42,054, Milla Sjöstrand på 42,203 och Thor Sundberg på 42,228.

Första heatet avgjordes redan i andra kurvan, som kommer efter ett snabbt parti. Här bromsade Teo på sig och for rätt ut i "spenaten". William hade redan då en knapp ledning ut ur första kurvan. Sedan blev det ju en enkel match för honom att köra hem segern med drygt åtta sekunder till Ruben. Teo låg sist när han kom upp på banan igen, men han var inte så långt efter fältet, så han kunde ganska omgående köra upp sig till tredjeplatsen, endast 113 tusendelar efter Ruben.

Milla var trea efter Teos fadäs och släppte sedan ingen annan än storfavoriten förbi sig. Hon hade emellertid Lucas tätt inpå sig och Thor några meter bakom vid målgången.

I det andra racet gjorde Teo inga misstag utan kunde leda från start till mål. Till en början hängde William på, men han gav sig ganska snart i god förvissning om att en andraplats räckte mycket väl för att bli master till förfinalen. Så Teo kunde till sist spika segern till 5,837 sekunder. Ruben tog åter platsen närmast efter med Milla fyra, medan Thor var en bra bit efter på femteplatsen. Men det berodde nog mest på en dålig start, som betydde att han fick jobba sig fram till femteplatsen.

Inför förfinalen fick William Teodor bredvid sig med Ruben och Milla i andra led samt med Thor och Lucas i tredje. Nu hade William tuffat till sig och när han väl hade kommit igenom första kurvan före Teo, så släppte han faktiskt aldrig ledningen ifrån sig, även om det var nära flera gånger, då Teo prövade olika spårval för att kunna smita förbi. Det skilde till slut 0,066 sekunder till Williams fördel.

Ruben var trea hela vägen, medan Milla fick finna sig i att bli omåkt av Thor. Lucas var ett par sekunder efter på sjätteplatsen.

Finalen återstod och nu hettade det till igen. William tog täten med Teo i bakbågen i tre rundor innan den sistnämnde lyckades pressa sig innanför i den s. k. startkurvan. William höll emot så mycket han kunde och då tog asfalten "slut", så han for av och passerades då även av Ruben. Men William var liksom Teo i det närmaste en sekund snabbare per varv än de andra, så han fångade snart in och passerade Ruben igen. Upp till Teo räckte det inte, så William fick ge sig med 6,656 sekunder.

Milla var fyra från start och den positionen höll hon under alla tolv varv. Men marginalen var knapp. Både Lucas och Thor jagade henne febrilt hela vägen utan att lyckas att ta sig förbi. 

För övrigt sattes dagens bästa varvtid av Teodor Ödmark i förfinalen, där han noterade 40,511 sekunder.