Marie Radne

Theo och Joel vann i Trofeo Margutti

Samtidigt som Klippan Cup avverkades här hemma, så kördes Trofeo Andrea Margutti på South Gardabanan i Italien med 15 svenskar på plats fördelade på fyra klasser. Det slöt med två blågula segrar genom Theo Wernersson i OK Junior och Joel Bergström i Mini 60.KZ 2

KZ 2

Flest svenskar hittades i växellådsklassen, där Benjamin Törnqvist-Persson var vår främste på tidskörningen med elfte tid. Sedan följde Jeppe Sjöberg på 14:e plats, Daniel Lindholm på 31:a, Albin Eriksson på 59:e, Linus Lagerström på 65:e samt Jesper Westerholm 67:e och sista plats efter något ras i inledningen.

Under kvalen klev Benji upp till tionde plats, medan Jeppe S föll till 34:e. Jeppe W däremot tog ett jättekliv upp till 35:e, medan Albin bättrade sig till 48:e och Daniel rasade till 50:e. Linus kunde emellertid avancera upp till 51:a plats.

Det blev därmed B-final för alla utom Benji. Härifrån gick de sex främsta till final. Jeppe S missade tåget precis genom att komma i mål som sjua, medan Jeppe W blev nia, Daniel 14:e man och Albin 25:a. Linus kom tyvärr aldrig iväg.

Det kördes sedan en förfinal, där Benji blev åtta, varpå han tappade till nionde plats i finalen, som vanns av franske Sodi-föraren Emelien Denner.

OK

Klassen var tunn med endast 21 deltagare. Maja Hallén-Fellenius var ensam svensk. Hon var 14:e på tidskörningen och klättrade sedan till elfte plats efter kvalåken. Här var hon för övrigt tia och 14:e.

I förfinalen trillade hon ner till 16:e plats, men gick upp till 14:e igen i finalen, som vanns av italienaren Leonardo Bertini.

OK Junior

Fyra svenskar fanns på plats här. Theo Wernersson, som i år tävlar för ett finskt team, var fyra på tidskörningen. Ville Malja var inte långt efter på nionde plats med Sebastian Kinnmark i hälarna på elfte tid. Robbie Avidan missade tidskörningen och blev därför 37:a.

Theo var tvåa i båda kvalåken och var därmed trea totalt. Ville blev 15:e man efter ett mindre roligt andraheat, medan Robbie körde upp sig till 22:a plats. Sebbe rasade emellertid ner till 23:e, men han liksom de övriga var nu finalklara.

Under förfinalen körde Theo förbi de övriga och vann, medan Ville tog två positioner och slutade på 13:e plats. Sebbe klättrade också och hamnade på 18:e finalrutan, medan Robbie bröt efter elva varv och då rankades som 27:a.

Theo lyckades hålla sin position trots hårt motstånd och tog en populär seger. Sebbe och Ville fortsatte sin väg uppåt med sjunde plats för Sebbe och nionde för Ville. Robbie bröt redan på första varvet och rankades som 33:a.

Mini 60

Minsta klassen hade 45 deltagare varav fyra svenskar. Numera Italienboende Joel Bergström inledde en framgångsrik helg med att sätta den tredje bästa tiden på tidskörningen. Oliver Kinnmark satte den 15:e bästa, Rafael Theveny den 30:e och nybörjaren Anton Söderholm den 43:e.

Första kvalet slutade med en niondeplats för Joel, men efter seger i det andra blev han total kvalfemma. Rafael tog ett skutt upp till 22:a plats och fick därmed en finalbiljett. Oliver hamnade på 33:e plats och Anton på 44:e, så de fick köra B-final. Här startade Oliver från femte rutan och kom i mål som fyra. Därmed var ju även han klar för final. Anton kom emellertid sist i mål på 15:e plats.

Joel klämde sig förbi alla andra i förfinalen och ledde en Parolintrio i mål som en härlig etta. Rafael tappade ett par platser till 24:e, medan Oliver gick upp från 32:a till 25:e plats.

I finalen kom det fyra Parolin först i mål - åter ledda av Piteås stolthet Joel Bergström. Oliver tog några placeringar till och slutade som 22:a, medan Rafael var 28:e man över mållinjen. Två man framför honom fick emellertid tidstillägg och då fick Raffe kliva upp till 26:e plats.