Claes Uddgren

Theodore med minsta möjliga marginal

Hemmaföraren Theodore Zackrisson gick inte att hejda på sin hemmaplan. Han inledde med att ta hem tidskörningen på 49,587 sekunder närmast före Kalmars Alve Strömberg på 49,655, Göteborgs Leo Abrahamsson på 49,691, Borlänges Gustav Roininen på 489,730 samt Rasbos Thindra Ramberg på 49,791. De övriga 15 deltagarna kom inte under 50 sekunder.

Första heatet blev en jättefight mellan Theodore och Alve, som den förstnämnde avgjorde till sin fördel med 0,761 sekunder till Alve. De övriga blev kraftigt akterseglade. Leo och Thindra hade en lika hård match om tredjeplatsen. Leo tog placeringen, men Thindra fick inte behålla sin fjärdeplats då det ansågs att hon hade kört ojuste. Det kostade henne tio sekunder och ras ända till 16:e plats. Jag såg inte om Gustav fick "hjälp" bakåt (av Thindra?) eller om det  bara var ren otur att han hamnade så långt ner som på nionde plats. Calle Ahlqvist och Jonathan Landström hängde också med Leo och Thindra, så de ärvde nu fjärde och femte plats.

I det andra heatet hade Gustav Leo, Alve och Thindra tätt efter sig från start. Thindra lyckades sedan köra upp sig från femte position till andra plats, men den senast omåkte Gustav kom igen och stal tillbaka andraplatsen före målgången med 0,227 sekunders marginal. Fram till den överlägsne Theo skilde emellertid hela 5,8 sekunder. Alve fanns hela tiden med i gänget och nådde målflaggan tätt efter Thindra.

Till förfinalen fick Theo stå i första ledet tillsammans med Alve, medan Leo och Gustav ockuperade andra raden. I tredje återfanns Jonathan Landström och Lucas Torstensson. Calle Ahlqvist och Elias Johansson-Åkerlund syntes i fjärde led, medan Thindra fick hålla tillgodo med nionde startposition.

Gustav gjorde en rykande start från fjärde rutan och tog snabbt rygg på mastern Theo, som han efter mycket kämpande tog sig förbi. Theo var ingalunda en slagen man utan kom igen och vann till slut med knappa 0,25 sekunder.

Lucas var trea från start men blev sedan passerad av Alve, som sedan behöll tredjeplatsen med Lucas i hälarna. Thindra kämpade sig samtidigt upp till femte plats före Leo och Jonathan.

Gustav Roininen var ännu hetare i finalen, där han snart blåste förbi Theo och såg ut so en möjlig vinnare, men Theo kom tillbaka under sista varvet och lyckades spöa Gustav med 92 tusendelar. Alve hängde på under de första varven men klarade inte av att hålla Lucas bakom sig. De hade så högt tempo att de kom ikapp ledarparet mot slutet. Alla fyra skar således mållinjen inom 0,821 sekunder.

Thindra hängde nu inte alls med utan fick cirkulera ganska ensam på femteplatsen med Jonathan och Elias en bit bakom. Leo blev dock en kraftigt ifrånåkt åtta med resten av fältet tätt efter sig.