Marie Radne

Tidig start på säsongen

Redan sista helgen i januari drog den internationella kartingsäsongen igång med en WSK-tävling på Adriabanan i norra Italien. Tre svenskar fanns på plats i klasserna OK Junior samt i Mini 60.

Mini 60

Familjen Bergström från Piteå har fixat eget boende i Italien för att Joel ska kunna tävla så mycket som möjligt utan att behöva göra den långa flygresan från Norrland. Han var nu ende svensk i denna klass och inledde med en för honom medioker tidskörning - Joel tillhörde nästan alltid tätgruppen under hela fjolåret. Nu stannade han på 25:e plats av 82 i den saxade listan, men bättre skulle det bli!

Under de fem kvalomgångarna satte han den förnämliga raden 3-2-4-8-0. Det flyttade upp honom till sjätte plats totalt inför semifinalerna.

Joel fick åka i den andra semin, där han tog målflaggan som fjärde ekipage. Det innebar alltså en finalstart från fjärde ledet. Nu gav han järnet och tog sig upp till en slutlig fjärdeplats. Samtidigt körde tvåan från den andra semin, Andrea Filaferro upp sig och tog segern.

OK Junior

Här återfanns Neo Ringdahl och Teodor Ödmark. På tidskörningen blev Neo 36:a och Teo 49:a av 50 startande. Neo klättrade sedan till 27:e plats under de fyra kvalen, medan Teo endast gick upp en plats till 48:a.

Det blev åter två semifinaler, där Neo gjorde bra ifrån sig och gick in som elva i den första. Därmed var han finalklar. För Teo gick det inte riktigt lika bra. Han var siste man i mål men tjänade ett par positioner på att andra fick tidstillägg, så slutplaceringen blev 21:a. Men det kördes faktiskt även en B-final, där han sedan blev nia.

Neo startade givetvis från elfte ledet i finalen, vilket inte hindrade honom från att avancera upp till 14:e plats i mål. Vinnare till sist blev Alex Dunne.