Claes Uddgren

Tre svenskar i Rotax Euro

Till den andra deltävlingen i Rotax Euro Trophy på Adriabanan i Italien dök bara tre svenska förare upp trots att hela 13 var anmälda. Antagligen spelade väl Corona med på något sätt, även om just Italien inte har några karantänstider för inresande med vaccinationspass. De tre som dök tillhörde alla Dan Holland Racing med Hannes Morin i DD 2 samt Felix Jansson och Arvid Rosén i Rotax Senior. Alla tre gick till final och ingen bröt.

Rotax Senior

Som vanligt nere på kontinenten blev det saxning efter tidskörningen även när alla kör under liknande förhållanden. Felix var tia i sin grupp och blev 20:e man totalt, medan seniordebuterande Arvid slutade som 39:a av de 62 startande. 

Efter de tre kvalheaten hade Felix avancerat upp till 13:e plats, medan Arvid stannade på 32:a plats efter att oturligt ha fått bryta sitt sista heat.

Då 30 gick direkt till final, så innebar det att Arvid fick köra B-final. Med start från andra rutan tog han snart ledningen och vann, vilket innebar att han fick starta den första av de två finalerna från 31:a rutan.

Felix gjorde en mycket bra körning och gick fram till nionde plats i första finalen, medan Arvid hade 25:e plats på gång. Men han hade tryckt tillbaka nosen och med tidsbestraffning fick han flytta ner till 27:e plats.

I den andra finalen hände inte mycket. Felix blev åter nia med Arvid 26:a.

Engelsmannen Callum Bradshaw var än en gång dominant i både kval och final. Hans landsman Sean Butcher var kvaltvåa samt femma och trea i finalerna. Belgaren Luca Leistra trängde sig emellan.

DD 2

Hannes Morin, som tävlar i STCC på flygfältet i Ljungbyhed kommande helg, hade tagit sig ner till norra Italien, där han öppnade med att bli 28:e man av 41 startande under tidskörningen.

I sitt första heat blev Hannes tia. I det andra låg en niondeplats på lut, men nospartiet satt på fel plats och då blev det 16:e plats istället. I det sista åket grejade han emellertid en niondeplats och slutade därmed som 20:e man totalt inför de två finalerna.

Hannes gjorde en härlig uppåkning genom fältet och tog nionde plats i den första finalen, vilket följdes upp med en sjundeplats i den andra.

Philipp Moitzi toppade tidskörningen före Peter Bezel. I fortsättningen var det ombytta roller sånär som i den sista finalen, där Philipp bröt.