Claes Uddgren

Tre svenskar i tyska mästerskapet

Tyska kartmästerskapet begav sig till Genk i Belgien för sin andra deltävling. Det blev svenskt deltagande i tre av de fyra klasserna. Ifjol var det fem klasser, men den elektriska klassen fick så få anmälda att den blev nerlagd.

KZ "Proffs"

Douglas Lundberg från Helsingborg var åter med i leken med sin Lenzokart. Han inledde med att bli 16:e man av 25 deltagare i "proffsens" KZ-klass. Än sämre gick det i första heatet, där Douglas tyvärr tvingades bryta efter andra varvet. Det andra kvalet gick lite bättre och slöt med 13:e plats. Det innebar att han fick starta den första finalen från 20:e rutan. Här blev han 17:e man men kom sedan av okänt skäl inte till start i den andra finalen.

KZ "Amatörer"

På plats igen, Nyköpings Linus Lagerström. Klassen hade hela 43 startande, där Linus gick in som 17:e man på tidskörningen. Enligt min mening borde han tävla i samma klass som Douglas, men jag vet inte om det är självvalt eller om han inte har tillräcklig ranking för att köra bland "proffsen". Linus blev tolva, 15:e och 17:e i de tre kvalheaten, men i det sista hade han fem sekunders tillägg för intryckt nos.

Det blev till att starta den första finalen från 19:e rutan. Nu gick det tyvärr sämre. Endast 30:e plats inklusive fem sekunder igen för flyttning av noskonen. Men liksom i EM-racet nyligen gjorde Linus mycket bra ifrån sig i sista loppet, där han nu passerade 15 man i resultatlistan och alltså blev 15:e ekipage.

OK Junior

Hultsfreds framtidshopp Ludvig Fransson gjorde en ny visit i mästerskapet vars OKJ-klass hade 22 startande. Ludvig gick in som tolva på tidskörningen och körde sedan upp sig till elfte och nionde plats i de båda kvalen. Detta gav honom elfte startrutan till den första finalen, där han gjorde ett kanonäk och gick in som sexa. I det andra tappade han lite men blev ändå tia till slut.