Claes Uddgren

Tre svenskar i Tyskland

När den tredje deltävlingen av fyra i Tyska kartmästerskapet avverkades på banan i Wackersdorf 26-27 september så fanns tre svenskar med i KZ 2:a amatörklass. Bäst av dem blev SMK Hedemoras Tobias Sjögren med 15:e plats i finalen.

KZ 2 Amatörer

Medan "proffsklassen" bara hade en handfull startande, så kom det hela 30 till den mindre rutinerade Amatörklassen. Under tidskörningen var Lucas Fredriksson från Kristianstads KK en fin tia med Tobias Sjögren tätt efter på elfte plats. Lukas Jonsson, Malmö AK, hamnade på 23:e plats. Det kördes tre kvalomgångar. Efter dem låg Jonsson något överraskande bäst till av trion med sin 22:a plats. Lucas F var 23:a och Tobias med något brutet lopp hamnade på 24:e plats.

Därefter kördes två förfinaler. I den första var Lucas F näst sist på tolfte plats, medan Tobias skärpte till sig och gick i mål som sexa i den andra, där Lukas J var sist i mål på 13:e plats. Alla tre fick sedan köra en final. Dittills hade dansken Lasse Karlshöj dominerat, men till sist blev tysken Tim Tröger honom alltför svår, så Tim vann.

Tobias gick in på 15:e plats, Lukas J på 26:e och Lucas F på 27:e. Endast 0,56 sekunder skilde de två sistnämnda åt.

OK

I OK-klassen fanns dansken Georg Kelstrup med. Han brukar tävla för Malmö AK, men det var idel danska flaggor vid hans namn, så han kanske tävlar för Danmark nu. I vilket fall var han tvåa i finalen.