Claes Uddgren

Triofight i Rotax Max (GSP/RMC 6:9)

Rotax Max Med Wilgot Edqvist hemma i sjuksängen kom striden om segrarna att stå mellan trion William Blomberg, Gustav Jonsson och Elias Callin. Under tidskörningen placerade sig trion i just den ordningen och de var dessutom ensamma om att gå under 43 sekunder. Marcus Radne, Carl Andersson samt Moa Runesson följde närmast i det blott tio ekipage stora fältet.

Eftersom Senior 125 kördes under lördagen så fick Rotax Max vänta till söndagen som bara innehöll fyra klasser. Första försöket kördes 11.10 i hyggligt väder. Borta var lördagens trista moln, så nu var det mer behagligt. Det blev ändå inga större fighter utan William kunde leda samtliga varv före Elias, Gustav, Marcus, Moa, Johannes Larsson och Sebastian Valtin in i mål, men Marcus fick flytta ner till sjunde plats eftersom han skjutit in sin noskon.

I det andra åket var det Elias som slet åt sig ledningen och sedan höll undan i alla åtta varv. Gustav var tvåa en kort stund men fick finna sig i att bli omåkt av William. Marcus var ånyo fjärde man i mål och det med nosen på rätt plats. Carl snuvade Moa på femteplatsen denna gång och när det visade sig att Moa hade förivrat sig lite i starten så smet även Johannes förbi i resultatlistan.

När det blev dags för den första finalen så blev William master med Elias vid sin sida. Gustav med ny motor stod i tredje rutan tillsammans med Marcus, medan Moa delade tredje led med Johannes. William blev inte gammal i ledningen då Gustav strax blåste förbi och sedan tog en klar seger eftersom William och Elias kivades om andraplatsen och tappade fart. William nådde målet som trea men med en intryckt nos så fick han backa till sjätte plats. Marcus ärvde därmed tredjeplatsen före Carl och Moa.

När den andra finalen startade så tog Elias täten före Gustav, Carl och William som nu var på revanshhumör. Efter en handfull varv gick Gustav till spets och en stund senare följde William Gustavs exempel. Sedan körde William till mångas förvåning om Gustav och drog ifrån med en dryg sekund till mållinjen. Elias kom in tätt efter med Carl en god fyra efter sin snabba start. Marcus fick därmed nöja sig med femte plats med Moa en avkopplad sexa.