Claes Uddgren

Vigor hela dagen

Under MKR-finalen stämde det mesta för Vigor Hjorvard. Han mer eller mindre dominerade Senior 125 med sin Ricciardo. Han vann nämligen samtliga fyra åk och missade endast tidskörningen, där han var trea. Albin Karlsson och Patrik Jansson hade också en höjdardag med andra respektive tredje plats i båda finalerna.

Senior 125

Det blev två tidsgrupper med ganska stor skillnad mellan grupperna. Albin Karlsson vann den första på 38,616 sekunder, vilket inte räckte för att gå in bland de tio bästa i den andra gruppen, så det blev saxning inför de tre heaten. Patrik Jansson kom närmast Albin på 38,995 följd av Isak Koffman på 39,215, Isak Hovberg på 39,216, Niklas Talback på 39,340, Jonathan Engström på 39,370 samt Jonathan Karlsson på 39,395.

I den andra gruppen stormade Oliver Fürstenhoff fram med sin Intrepid av 2013 års modell med Rotaxmotor på 38,242. Han följdes av årsdebuterande Robbie Avidán, som hade anlitat erfarne Kevin Thor som mekaniker, på 38,256. Sedan kom Vigor Hjorvard på 38,274, Wilmer Pettersson på 38,428, Rikard Karlsson på 38,429, Liam Andersson på 38,466 och Marcus Radne på 38,490.

I det första heatet ställde Vigor och Albin upp i det första ledet. Patrik och Robbie stod närmast bakom.

Vigor var tämligen ohotad i detta heat, medan Patrik hakade på och fick kämpa för att behålla andraplatsen. Albin och Robbie stred samtidigt om tredjeplatsen. De kom sedan i mål i nämnd ordning. Rättviks Niclas Nåtfors (från Gävletrakten) höll sjätteplatsen när målflaggan sänktes.

I det andra heatet stod Oliver master med Albin än en gång på andra rutan. Bakom sig hade de Marcus Radne och Robbie igen. Efter de inledande varven ledde Oliver sedan till mål före Albin och Marcus, som smet förbi Robbie på sista varvet. Marcus hade dessförinnan faktiskt varit uppe och luktat på andraplatsen ett kort tag. Rikard var femma i inledningen men blev snart passerad av Isak K.

Sista kvalet såg Vigor leda från start till mål före Patrik och Oliver. Niclas var en tidig fyra men blev sedan nerpetad fyra positioner av mer aggressiva medtävlare. De var Isak K, Rikard, William Kiss och Benjamin Robertson.

Till den första finalen fick Vigor och Oliver starta främst med Patrik och Albin närmast bakom. I tredje ledet stod Robbie och Rikard med William och Niclas. Tyvärr har jag endast Amigoo-resultat från heaten, så det verkar som om Isak Koffman har fått något för mig okänt tidstillägg och fick ställa upp längre bak i fältet.

Det blev lite rörigt under första varvet och Oliver smällde ihop med Robbie så illa att båda tvingades bryta efter ett varv. Vigor blev emellertid aldrig attackerad utan kunde hålla undan för Patrik, som snart skyfflades ner av Albin. Även Rikard lyckades smita fram i röran kring Oliver-Robbie och låg ett ögonblick trea tills Albin alltså klev upp på andraplatsen och Patrik på tredje.

Hedemoras Jonathan Engström startade från tionde rutan och verkar också ha fått en smakstart för han var snabbt framme på sjätte plats. Sedan tog han även Rikard och William. Därmed kom dalmasen i mål som fin fyra. Benji Robertson hade också hakat på, men han fick  tidstillägg och fick lämna en möjlig femteplats för att istället bli elva. Rikard slutade nu som femma med Marcus sexa.

Sista finalen blev inte så dramatisk. Vigor Hjorvard ledde än en gång från start till mål och fick väl därmed lite plåster på såren för fadäsen i Göteborgs Stora Pris, där han blev utesluten efter att ha sparkat på gasreglaget efter gashäng, varvid observatörerna rapporterade att Vigor försökte sparka ut en intryckt noskon. Patrik Jansson hakade på i inledningen men fick snart ge sig för Albin Karlsson. Båda hängde dessutom med Vigor, som nu inte fick någon promenadseger.

Jonathan Engström trivdes så bra i tätgänget att han stannade kvar där och grabbade fjärdeplatsen. Mer rörigt var det dock bakom honom där Jonathan Karlsson lyckades vinna en duell med Marcus Radne. Marcus hade sedan en ny fight med Benji Robertson, men denna gång höll Marcus sig före sin opponent i mål. Comebackande Riccardo Curatola var nu så varm i kläderna att han kunde lägga beslag på åttondeplatsen före Rikard Karlsson och Sonny Boström. Oliver Fürstenhoff fick kämpa sig upp från kön till 13:e plats.