Gokarthjälmar

41 produkter

Filter

Märke
Pris

Visar 40 av 41 produkter

Gokarthjälm & Visir från Sparco, Bell, Arai & LS2! Hitta din gokarthjälm med hjälp av vår köpguide för gokarthjälmar:

Köp din Gokarthjälm hos Radne Motor! Vi har gokarthjälmar till både barn och vuxna!

Gokart är en adrenalinfylld sport som lockar entusiaster i alla åldrar. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren gokartförare, är säkerheten alltid av högsta prioritet. Den viktigaste delen i din säkerhetsutrustning är din gokart hjälm. Läs vidare för att upptäcka varför du bör investera i en högkvalitativ gokart hjälm och vad du bör leta efter när du väljer en.

Varför är en Gokart Hjälm Viktig?

En gokart hjälm är avgörande för din säkerhet. Under en gokarttävling eller träning kan du utsättas för höga hastigheter och potentiella kollisioner. En hjälm skyddar ditt huvud & hjärna mot skador och minskar risken för allvarliga konsekvenser vid en olycka. Utöver detta skyddar hjälm och visir dina ögon/ansikte och minskar risken för stenskott och andra skador.

Vad ska du tänka på när du väljer Gokart Hjälm?

Säkerhet: Prioritera hjälmar som är certifierade enligt säkerhetsstandarder som CIK FIA / CIK CMR. Dessa standarder garanterar att hjälmen har genomgått rigorösa tester för att säkerställa dess effektivitet.
Är föraren under 15 år gammal så måste en CIK-FIA godkänd gokart hjälm användas inom all tävling och träning.
Vår mest populära gokart hjälm är Arai CK-6 och enligt min erfarenhet har den bäst kvalitet och passform. Men våra gokarthjälmar från Bell och Sparco är också väldigt populära & bra.

Storleksguide för gokarthjälmar:
En hjälm ska sitta tätt och bekvämt på ditt huvud, ofta väljer man felaktigt en för stor hjälm/storlek. Hjälmen ska sitta rejält tight och trycka ihop dina kinder litet. Dock är det viktigt att du känner att hjälmen har kontakt med hela hjässan, och inte endast trycker i panna/nacke eller tinningarna.
Det skiljer ganska mycket i formen mellan de olika tillverkarna, det är inte ovanligt att en gokarthjälm från Arai passar dig mycket bättre än en från Sparco, eller tvärt om.

Om du inte har haft en hjälm sedan tidigare så bör du prova några olika varumärken för att hitta en som passar just din huvudform bäst.
Till de flesta hjälmar går det att köpa kindkuddar i olika storlekar separat, detta gör att du kan ”förstora” hjälmen om du växer och den blir för trång - ett billigare alternativ till att köpa ny kartinghjälm!

Alla hjälmar som är godkända av CIK FIA / CMR har ett spänne av DD-modell som är det säkraste spännet.

Ventilation: Krävande racing gör att du snabbt blir varm och svettig även kalla dagar - Välj en hjälm med ett bra ventilationssystem som ger luftflöde för att förhindra överhettning.

Material och Konstruktion:
De flesta gokarthjälmar tillverkas i ett kompositmaterial ( Blandning mellan Plast/Glasfiber/Kolfiber/Kevlar). Dessa komposithjälmar är det säkraste valet till gokart, då de deformeras/spricker vid en olycka, istället för att studsa/fjädra tillbaka som plasthjälmar kan göra.

Design och Stil: Utöver säkerhet och komfort är det viktigt att du känner dig bekväm och självsäker i din hjälm. Välj en design och färg som passar din personliga stil.
Det är också populärt med hjälmlackering / motivlackering av din gokarthjälm, det kan göras på alla våra modeller förutom Juniorhjälm LS2, och kostar ca 5-10tkr beroende på vilken design du väljer.

Varför Välja en av våra GokartHjälmar?

Vi erbjuder ett brett utbud av gokart hjälmar som uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna och är utformade med din komfort i åtanke. Våra hjälmar är tillverkade av premiummaterial och har avancerad ventilation för en optimal körupplevelse. Oavsett om du är en professionell tävlingsförare eller en entusiastisk nybörjare har vi den perfekta hjälmen för dig.

Investera i din säkerhet och njut av din gokart upplevelse till fullo med en pålitlig och snygg gokart hjälm. Kontakta oss idag för att hitta den perfekta hjälmen som passar dina behov och stil.

Vi erbjuder kostnadsfritt storleksbyte & öppet köp + upp till 5 års garanti för vår alla våra hjälmar.

Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.