Vi på Radne har original-visir från Arai anpassat för gokarthjälmen Arai CK-6.Visiret skyddar mot fartvind och framförallt mot ögonskador vid olyckor.

Det finns många olika toningar/färger att välja mellan - rätt visir under rätt förhållanden har stor inverkan på hur bra du ser!

Tänk även på att visiren slits med tiden, små repor som sammantaget ger en sämre syn. Vi rekomenderar att man byter visir varje eller vartannat år.

Vilka toningar man föredrar är till stor del en personlig preferens, nedan följer en kortare fingervisning för de olika egenskaperna hos respektive toningar. 


Röd

Arais röda visir är ett mörkare visir i grunden som har belagts med en röd/oljefärgad yta. Röd hjälper dig att urskilja färger och förbättrar synskärpan. De lämpar sig för medium till ljusa dagar.  Ett bra val under soligare dagar och fungerar även i sämre ljusförhållanden. 


Blå

Blå visir är i grunden mörka visir med en blå yta. De är har ett ljusinsläpp strax lägre än de rödtonade samt spegelfärgade visiren och lämpar sig för soliga dagar 


Grön

Gröna visir är i grunden mörka visir med en grön yta.  Den gröna tonen ger dig bättre djupseende och minskar ögontrötthet på soliga dagar. Rekomenderas för sol och växlande molnighet.


Silver

Silvertonade visir har ett ljusinsläpp mitt imellan mörka och rökfärgade. Tack vare den reflekterande spegelytan så är spegelvisir bättre på att förhindra att du blir bländad av solkatter etc.Silvervisir har en markant silveryta sett från utsidan, men upplevs av föraren som ett par medelmörka solglasögon. Färgerna mattas av med detta visir men kontraster framträder helt okej.


Transparent 

Transparent eller ofärgad visir rekommenderas för lågt ljus under gryning och skymning eller väldigt regninga dagar. Detta visir är standard och du bör ha ett till varje hjälm.


Mörkt 

Mörkt visir är jämnförbart med ett par riktigt mörka solglasögon. Detta lämpar sig för dagar med strålande stark sol och blå himmel. Mörka visir har ett rejält minskat ljusinsläpp och tar bort en del av färgerna,  därför bör det inte användas ’halv-soliga’ dagar. För detta rekomenderas ett rökfärgat visir istället.


Rökfärgat

Rökfärgade visir minskar ljuset med ca 50%, de är mycket bra för dagar med växlande sol eller sol av svagare styrka.Ett rökfärgat visir är ganska förlåtande under dåligt ljus och fungerar under många omständigheter. Rökfärgat bör vara ett av dina standardvisir.


 

Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info