Recarostolar

Recarco är ett tyskt företag med huvudkontor i Stuttgart och som bildades redan 1906. I början sysslade man med att bygga karosser, men under sextiotalet slog man om för att koncentrera sig på säten. Idag är man en av de största tillverkarna i genren som omfattar flygplansstolar, bilstolar, stolar för tåg, barnstolar och rullstolar samt flera andra sorter. Inom bilbranschen kan nämnas att antalet bilfabriker som har Recarco i någon eller flera av sina modeller är över 40 stycken. Så man kan mycket väl säga att företaget dominerar marknaden stort. Här handlar det främst om Recarcos stolar för bilar och då främst för tävlingsbilar inom rally och racing. I denna avdelning är konkurrensen hård från tillverkare som exempelvis Sparco eller Cobra som främst är inriktade på just tävlingsbilar och dess utrustning.

Några modeller Recarostolar

  • Stol Profi SP-G: Med ganska höga sidostöd ger stolen en bra komfort samt underlättar förflyttning. Försedd med halkskydd för skuldrorna så att stolen tar ett grepp om överkroppen, vilket ger en skön rallykänsla. Dessutom finns det sektioner i mittdelen som är justerbara för anpassning till just den förarens kropp. Denna stol kan man se flertalet bilar med ute i rallyskogarna. Har uttag för 6-punktsbälte och sitsbredden är knappt 40 cm och vikten 6 kg.
  • Stol Profi XL SP-G: Kallas skogens konung tack vare att den är anpassad för lite större förare. Med en bredd på 43 cm kan den som har en bred bak få plats och ryggstödet är drygt 5 cm längre, så några problem för våra nordiska grova män att sitta i denna stol och styra, finns inte. Pris hos återförsäljare i Sverige cirka 12 000 kronor.
  • Recarco Style: Är den prisbilligaste rallystolen som hanteras av svenska återförsäljare. Stolen är väl anpassad och ergonomisk för att vara komfortabel och bekväm för rally och racingförare. Till stolen kan man köpa tillbehör som nackstöd, värmedyna och andra tygdetaljer. Pris hos återförsäljare i Sverige cirka 7 000 kronor.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.