Barcelona 2023 - träningslägret som sätter fart på kartsäsongen

Vi fortsätter med oförändrad entusiasm. Efter fjortonde året är i full planering redan nu.

Du har nu chansen att hänga med oss! I Vendrell, ett stenkast söder om Barcelona, ligger den 1310 m långa kartingbanan dit vi sedan flera år har begett oss för att träna gokart, umgås och njuta av den härliga puls som Barcelona kan erbjuda hela familjen. Här är det nära till vingårdar, golf, shopping, och skidåkning i Andorra, men framförallt så möts ett 50-tal kartåkare och deras familjer för att träna gokart, pröva nya chassin och utbyta erfarenheter.

Under sportlovsveckorna 8 och 9 kan vi erbjuda förmånliga priser på logi och helpension. Hotellet som vi bor på ligger 5 minuter från banan. Det ligger nära den fina strandpromenaden och för 39 € euro/natt och person får du frukost, lunch, middag.

Ner till Spanien tar du dig på eget sätt, enklast med flyg till Barcelona Airport (BCN). Flygresan bokar du själv. Avstånd till hotellet från respektive flygplatsen är 62 km (Barcelona).

Väl på plats rekommenderar vi att ni hyr bil för att ta er mellan flygplatsen, hotellet och banan. De stora hyrbilsföretagen finns representerade på båda flygplatserna och är relativt billigt i Spanien.

Vi transporterar ner din kart med lastbil genom Europa. Vi lastar ca en vecka innan trailern ska vara på plats i Spanien och vi lossar den en vecka efter siste man har lämnat Vendrell. Detta sker i Västerås. En avgift tas ut för transporten på 5500:- samt 300:- per person i lägeravgit. I transportens pris så kan du ta med det tex. komplett kart, extra däck (packade i däckväskor), verktygslåda, kartvagn, tält, mekbord, stolar. Vi har standardiserat oss på Swedols låda med artikelnummer: VT-7744. Med den lådan passar du lätt in i lastningssystemet på trailern och underlättar. Normalt har de flesta med en eller två lådor.

Anmäl dig i tid

Lägret är väldigt populärt så det brukar bli fullt, så anmäl dig i tid. Om du är sugen redan nu så boka din plats nu. Du har möjlighet att avboka ända fram till sista december.

Lastningsdatum

Vi lastar lastbilen på Skärås Mekaniska Verkstad den 12:e Februari och sen stannar även lastbilen i Malmö för att lasta på de som ansluter från södra Sverige och Danmark. Avlastning sker på samma ställe den 12:e Mars då lastbilen är tillbaka i Sverige.

Väl på banan utgår en träningsavgift för de dagar som du väljer att träna.  Förra året kostade det 45 euro/dag.

Anmäl ditt intresse redan idag så håller vi dig med information tills bokningen öppnar. Bokar du flyg redan nu så kommer du undan lite billigare.

Välkommen till härliga soliga dagar med trevliga gokartvänner!

Träningslägret organiseras fristående från Radne Motor av flertalet entusiaster som gör det möjligt där för hanteras frågor på det via mail spaintourkarting@hotmail.com eller på FacebookVendrell 2023 - Vad kan man förvänta sig?

Behöver man licens?

Banan som ni kör på är en privat bana, det är upp till dig att ha egen olycksfallsförsäkring och reseförsäkring.

Vad kostar träningsavgiften?

Det kostar 45€ att träna per dag som ni betalar i kafeterian på banan. Du kan betala kontant eller med kort

Vi har aldrig kört kart innan, är det lämpligt att börja här?

Ja, under alla år som vi gjort det här så har det alltid varit en eller flera förare som börjat sin karriär här. Bland annat 2019 års Rotax Euro Trophy mästare körde kart för första gången i Vendrell 2015.

Vad är det för öppettider?

Banans öppet tider är alla dagar 10-18

Hur många träningspass är det per dag?

Det är lite olika faktorer som avgör det, vi har för avsikt att dela in träningen i 15 min stora kartar och 15 min små kartar, så i praktiken så kör du minst två 15 pass per timme. Många av dagarna är det inte så mycket folk på banan att vi väljer att samköra stora och små kartar och då får man mer körning än av man orkar.

Hur långt är det mellan banan och hotellet?

Det är ca 5 min med bil mellan banan och hotellet.

Om resan blir avbokad, får jag pengarna tillbaka?

Ja, om du avbokar innan den 31:a januari

Finns det svenskt kaffe på hotellet?

Nej

Adress till hotellet

HOTEL COMARRUGA PLATJA
Avenida Palfuriana, 115
E-43880 Coma-ruga (Tarragona)
Spain

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.