Barcelona 2021 - tyvärr inställt

Träningslägret i Vendrell har vi kört sedan 2006 med i snitt 50 deltagare per år från många länder, det har fungerat helt perfekt under alla år och det har varit till stor glädje för de 100-tals förare som varit med oss under alla år.

Vi har tagit ett tungt beslut idag tillsammans med vår transportör att vi måste ställa in årets träningsläger.

Det är många faktorer som gör att det inte är möjligt att genomföra det. Hotellet som vi bott på i alla år har nu meddelat att dom blir tvungna att stänga och hålla stängt ända till 31:a mars. Transporten som vi genomför med era kartar innebär att det två chaufförerna även måste göra flera flygningar med flera mellanlandningar och kostnader tillsammans med riskerna är chaufförerna inte beredd att ta.

I december så hade vi 55 kartar bokade för transport, men när betalningen skulle komma in så var det många som avbokade men vi var då fortfarande tillräckligt många för att klara det. Nu när sista veckan har kommit så har vi endast fått in 7 st betalande för transport trots att vi har många fler på listan, vilket inte på långa vägar täcker kostnader för hyra av lastbil under en månad, diesel, färja, vägavgifter, dubbla flygningar för chaufförer och kostnader med det.

Det är också väldigt hårda restriktioner i Spanien just nu med resande inom landet.

Vi är mycket ledsna då vi själva hade sett fram emot det här. Det här skulle bli det 15:e året som vi genomför det här. Med allt sammantaget så är det inte möjligt att genomföra det pga den här pandemin.

Vi kommer att betala tillbaka det som är inbetalt, och vi behöver få kontonummer och clearing nummer så betalas det tillbaka direkt.

Vi som gör det här gör det helt ideellt och vi har varit samma gäng sedan vi genomförde det första för över ett decennium sen.  

Tack till alla som har lagt ner massor med tid för att hitta alla lösningar i år.

Vi hoppas på att hela den här pandemin lägger sig och att vi får förtroendet att genomföra det här lägret 2022.

Med vänlig hälsning

Bent och Stefan med flera


Barcelona 2021 - träningslägret som sätter fart på kartsäsongen

Vi fortsätter med oförändrad entusiasm. Efter tolfte året är i full planering redan nu.

Du har nu chansen att hänga med oss! I Vendrell, ett stenkast söder om Barcelona, ligger den 1310m långa kartingbanan dit vi sedan flera år har begett oss för att träna gokart, umgås och njuta av den härliga puls som Barcelona kan erbjuda hela familjen. Här är det nära till vingårdar, golf, shopping, och skidåkning i Andorra, men framförallt så möts ett 50-tal kartåkare och deras familjer för att träna gokart, pröva nya chassin och utbyta erfarenheter.

Under sportlovsveckorna 8 och 9 kan vi erbjuda förmånliga priser på logi och helpension. Hotellet som vi bor på ligger 5 minuter från banan. Där finns en spaavdelning, ett gym och precis utanför finns det en härlig strandpromenad som löper längs kusten. För ca 45 euro/natt och person får du frukost, lunch, middag inklusive dryck, vin och öl, samt tillgång till gym.

Ner till Spanien tar du dig på eget sätt, enklast med flyg till Barcelona Airport (BCN). Flygresan bokar du själv. Avstånd till hotellet från respektive flygplatsen är 62 km (Barcelona).

Väl på plats rekommenderar vi att ni hyr bil för att ta er mellan flygplatsen, hotellet och banan. De stora hyrbilsföretagen finns representerade på båda flygplatserna och är relativt billigt i Spanien.

Vi transporterar ner din kart med lastbil genom Europa. Vi lastar ca en vecka innan trailern ska vara på plats i Spanien och vi lossar den en vecka efter siste man har lämnat Vendrell. Detta sker i Västerås. En avgift tas ut för transporten på 4000:- samt 300:- per person i lägeravgit. I transportens pris så kan du ta med det tex. komplett kart, extra däck (packade i däckväskor), verktygslåda, kartvagn, tält, mekbord, stolar. Vi har standardiserat oss på Swedols låda med artikelnummer: VT-7744. Med den lådan passar du lätt in i lastningssystemet på trailern och underlättar. Normalt har de flesta med en eller två lådor.

Lastningsdatum

Vi lastar lastbilen på Skärås Mekaniska Verkstad den 14:e Februari och sen stannar även lastbilen i Malmö för att lasta på de som ansluter från södra Sverige och Danmark. Avlastning sker på samma ställe den 14:e Mars då lastbilen är tillbaka i Sverige.

Väl på banan utgår en träningsavgift för de dagar som du väljer att träna. Förra året kostade det 45 euro/dag.

Anmäl ditt intresse redan idag så håller vi dig med information tills bokningen öppnar. Bokar du flyg redan nu så kommer du undan lite billigare.

Välkommen till härliga soliga dagar med trevliga gokartvänner!

Träningslägret organiseras fristående från Radne Motor av flertalet entusiaster som gör det möjligt där för hanteras frågor på det via mail spaintourkarting@hotmail.com eller på Facebook


Vi har för närvarande tagit emot lika många anmälningar som vi har plats för i lastbilen, vi håller på att undersöka hur vi ska kunna få plats med fler på lastbilen. Om ni vet att ni ska med så anmäl er här och nu så är ni på en väntelista så håller vi kontakt löpande för att se hur vi ska kunna göra för att så många som möjligt kan följa med.Vendrell 2021 - Vad kan man förvänta sig?

Behöver man licens?

Banan som ni kör på är en privat bana, det är upp till dig att ha egen olycksfallsförsäkring och reseförsäkring.

Vad kostar träningsavgiften?

Det kostar 45€ att träna per dag som ni betalar i kafeterian på banan. Du kan betala kontant eller med kort

Vi har aldrig kört kart innan, är det lämpligt att börja här?

Ja, under alla år som vi gjort det här så har det alltid varit en eller flera förare som börjat sin karriär här. Bland annat 2019 års Rotax Euro Trophy mästare körde kart för första gången i Vendrell 2015.

Vad är det för öppettider?

Banans öppet tider är alla dagar 10-18

Hur många träningspass är det per dag?

Det är lite olika faktorer som avgör det, vi har för avsikt att dela in träningen i 15 min stora kartar och 15 min små kartar, så i praktiken så kör du minst två 15 pass per timme. Många av dagarna är det inte så mycket folk på banan att vi väljer att samköra stora och små kartar och då får man mer körning än av man orkar.

Hur betalar jag?

Du betalar med kreditkort eller PayPal, snabbt och enkelt. Du får ett mail utskickat från oss med detaljer om betalningen under januari månad

Här hittar du betalningssidan:

https://www.radne.se/page/trai...

Hur långt är det mellan banan och hotellet?

Det är ca 5 min med bil mellan banan och hotellet.

Om resan blir avbokad, får jag pengarna tillbaka?

Ja, om du avbokar innan lastbilen är lastad.

Finns det svenskt kaffe på hotellet?

Nej

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.