Vad är rallyhandskar?

Racinghandskar från Sparco – Köpguide och Information

Racinghandskar är en viktig del av din racingutrustning!
Ditt grepp om ratten är avgörande för att få en bra känsla i styrningen av bilen – Utöver känslan kan ett dåligt grepp också orsaka armpump/kramp i underarmarna om du behöver hålla för hårt i ratten.
Viktiga skillnader mellan våra olika folkracehandskar rallyhandskar och racinghandskar från Sparco och Alpinestars:
Man kan dela in handskar till racing och rally i två huvudgrupper – Handskar med invändiga sömmar & handskar med utvändiga sömmar.
Det vanligast förekommande både för racinghandskar och handskar i allmänhet, är invändiga sömmar. Dessa handskar är enklare att tillverka och därför också billigare att köpa, men de kan upplevas som mindre bekväma och ge dig sämre kontakt med ratten i ditt fordon.
Utvändiga sömmar används på dyrare racinghandskar och är även vanligt på finare skinnhandskar.
Genom att flytta sömmarna till utsidan av fingrarna i stället för insidan, så får du en mindre mängd tyg som viker/veckar sig in mot dina fingrar.  Detta är mer bekvämt och kan också ge dig bättre blodflöde i fingrarna.  
Våra mest populära racinghandskar med invändiga sömmar (standard) är Sparco Land. För utvändiga sömmar är Sparco Arrow och Sparco Tide väldigt populära. Vår vanligaste folkracehandske är Sparco Land+
Passform / Storlek:
På varje Sparcohandske och rallyhandske på hemsidan så hittar du en storleksguide som ger en bra indikation på vilken storlek du ska välja. Racinghandskarna ska sitta tight när de är nya, när du kört en timma eller två så kommer dem att forma sig efter dina fingrar och töja sig litet. Räkna med att handskarna blir runt ~½ storlek större när de har använts ett tag. Se till att du inte har för mycket löst tyg i handflatan när du kupar handen, det extra tyget kan annars lägga sig i mellan ratt och hand och försämra kontakten med bilen.
Ökad Greppstyrka
Racinghandskar och rallyhandskar är utformade med grepp i åtanke, med en greppyta av slitstarkt silikon eller Mocka får du maximalt grepp om ratten vilket gör det enklare att styra racebilen mer exakt, det minskar också risken för kramp i underarmarna eftersom att du inte behöver hålla lika hårt i ratten i kurvorna.
Skydd och Komfort
Alla våra racinghandskar är FIA-klassade och godkända för tävling och träning. Handskarna är även brandskyddade och dessa flamsäkra handskar är en viktig del av din säkerhetsutrustning för bilracingen.
Godkännande/Reglemente
Kontrollera med ditt förbund/reglemente vad du behöver, i allmänhet behöver du använda FIA-godkända handskar till alla event förut enklare bandagar/trackdays.
Sammanfattningsvis är racinghandskar och handskar för bilracing en viktig del av utrustningen för både nybörjare och erfarna bilförare. De förbättrar din prestation, ökar din säkerhet och gör att du kan slappna av mer i händer och armar när du kör. Hos Radne erbjuder vi ett brett urval av högkvalitativa handskar i olika storlekar och stilar.  Vi erbjuder alltid kostnadsfritt öppet köp och storleksbyte på din utrustning.

Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info