Hjälm

37 produkter

Filter

Visar 37 av 37 produkter

Racinghjälm & Visir från Sparco, Bell, Arai & LS2! Hitta din rallyhjälm med hjälp av vår köpguide för racing hjälmar

Köp din racinghjälm hos Radne Motor! Vi har folkracehjälmar till både barn och vuxna!
Racing Rally & Folkrace är en adrenalinfylld sport som lockar entusiaster i alla åldrar. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren förare, är säkerheten alltid av högsta prioritet. Den viktigaste delen i din säkerhetsutrustning är din hjälm. Läs vidare för att upptäcka varför du bör investera i en högkvalitativ racinghjälm och vad du bör leta efter när du väljer en.
Varför är en bilhjälm Viktig?
En hjälm är avgörande för din säkerhet oavsett vilken bilsport du sysslar med. Under en biltävling eller träning kan du utsättas för höga hastigheter och potentiella kollisioner. En hjälm skyddar ditt huvud & hjärna mot skador och minskar risken för allvarliga konsekvenser vid en olycka. Utöver detta skyddar hjälm och visir dina ögon/ansikte och minskar risken för skador.
Vad ska du tänka på när du väljer Sparco Hjälm?
Säkerhet: Prioritera hjälmar som är certifierade enligt säkerhetsstandarder som FIA / Snell. Dessa standarder garanterar att hjälmen har genomgått rigorösa tester för att säkerställa dess effektivitet.
Vår mest populära racinghjälm är Arai gp-6 och enligt min erfarenhet har den bäst kvalitet och passform. Men våra hjälmar från Bell och Sparco är också väldigt populära & bra, jämförbara med Stilo-hjälmar och Peltorhjälmar.
Alla hjälmar vi säljer till motorsport går att utrusta med hybridskydd och HANS-skydd.
Köper du en Sparcohjälm så finns redan själva fästet monterat från start, men om du väljer en hjälm från Arai eller Bell så behöver du köpa till ditt fäste för nackskydd separat.
Storleksguide för hjälmar:
En hjälm ska sitta tätt och bekvämt på ditt huvud, ofta väljer man felaktigt en för stor hjälmstorlek. Hjälmen ska sitta rejält tight och trycka ihop dina kinder litet. Dock är det viktigt att du känner att hjälmen har kontakt med hela hjässan, och inte endast trycker i panna/nacke eller tinningarna.
Det skiljer ganska mycket i formen mellan de olika tillverkarna, det är inte ovanligt att en hjälm från Arai passar dig mycket bättre än en från Sparco - eller tvärt om.
Om du inte har haft en hjälm sedan tidigare så bör du prova några olika varumärken för att hitta en som passar just din huvudform bäst.
Till de flesta hjälmar går det att köpa kindkuddar i olika storlekar separat, detta gör att du kan ”förstora” hjälmen om du växer och den blir för trång - ett billigare alternativ till att köpa ny racinghjälm!
Alla hjälmar som är godkända av FIA / Snell har ett spänne av DD-modell som är det säkraste spännet.
Ventilation: Krävande racing gör att du snabbt blir varm och svettig även kalla dagar - Välj en hjälm med ett bra ventilationssystem som ger luftflöde för att förhindra överhettning.
Material och Konstruktion:
De flesta hjälmar tillverkas i ett kompositmaterial ( Blandning mellan Plast/Glasfiber/Kolfiber/Kevlar). Dessa komposithjälmar är det säkraste valet till gokart, då de deformeras/spricker vid en olycka, istället för att studsa/fjädra tillbaka som plasthjälmar kan göra.
Design och Stil: Utöver säkerhet och komfort är det viktigt att du känner dig bekväm och självsäker i din hjälm. Välj en design och färg som passar din personliga stil.
Det är också populärt med hjälmlackering / motivlackering av din gokarthjälm, det kan göras på alla våra modeller och kostar ca 5-10tkr beroende på vilken design du väljer.
Varför Välja en av våra Bilhjälmar?
Vi erbjuder ett brett utbud av hjälmar som uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna och är utformade med din komfort i åtanke. Våra hjälmar är tillverkade av premiummaterial och har avancerad ventilation för en optimal körupplevelse. Oavsett om du är en professionell tävlingsförare eller en entusiastisk nybörjare har vi den perfekta hjälmen för dig.
Investera i din säkerhet och njut av din racing upplevelse till fullo med en pålitlig och snygg hjälm. Kontakta oss idag för att hitta den perfekta hjälmen som passar dina behov och stil.
Vi erbjuder kostnadsfritt storleksbyte & öppet köp + upp till 5 års garanti för vår alla våra hjälmar.

Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info